A komposzt előállítás során a felhasznált mezőgazdasági melléktermékekből részben irányított mikrobiológiai, kémiai és biokémiai folyamatok segítségével, az alapanyagok tápanyag–garnitúrájának részleges módosításával, adott kémiai és fizikai paraméterek optimális intervallumon belüli beállításával, a hasznos mikroorganizmusok felszaporításával, illetve a kór- és károkozók elpusztításával kiváló minőségű gombatermesztési alapanyagot állítunk elő. A megfelelően előállított komposzt ideális környezetet biztosít a micéliumszálak vegetatív növekedéséhez, a generatív szakaszban biztosítja a megfelelő mennyiségű tápanyagot, ásványi elemeket és vizet, valamint a teljes termesztési ciklusban biztosítja – megfelelő szerkezetén keresztül – az optimális gázcserét és hőháztartást.

Termesztési segédlet letöltés... 

Az Új Champignons Kft. gombacsíra üzeme az egyetlen hazai tulajdonú, nagyüzemi léptékben gomba szaporítóanyagot előállító üzem. Fajtakutató laboratóriumunkban folyamatos tesztelési eljárással ellenőrizzük az előállított terméket. A gyártási folyamat eredményeként előállított gombacsíra magas minőségét jellemzi, hogy termékeinket nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is értékesítjük. Demjéni telephelyű gombacsíra üzemünk bővülő fajtaválasztékkal, sikeres, tesztelt fajtákkal áll vevőink rendelkezésére. Fehér és barna csiperkegomba hibridek (Agaricus bisporus), késői laskagomba (Pleurotus ostreatus), Shii-take gomba (Lentinula edodes) és egyéb egzotikus gombafajok szaporítóanyagai képezik választékunkat.

Konzervüzemünkben az általunk megtermelt és vásárolt gombák kerülnek feldolgozásra különböző ízesítésekkel és kiszerelésekben. Cégünk a konzervált termékek esetén is különös figyelmet szentel az elérhető legjobb minőség fenntartására, a friss áru azonnali feldolgozására. A termesztő felületektől csupán néhány száz méterre található feldolgozó üzembe, minden esetben friss és gondosan válogatott alapanyag érkezik, mely néhány órán belül üvegbe kerül, melyeket tartósítószer nélkül, hőkezeléssel tartósítunk. Üzemünk az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer, valamint az élelmiszer-biztonsági követelményeinek megfelelő HACCP rendszer alapján működik, IFS tanúsítvánnyal rendelkezik.

Gomba konzerv terméklista..

Demjéni termesztő telephelyünkön 17 400 m2-en automatizált termesztőházakban, fehér és barna csiperke, laska, shiitake és ördögszekér gombákat termesztünk. Hűtőházainkban a gomba szedését követő maximum 1 órán belül befejeződik a hűtési folyamat és kezdetét veszi az áru csomagolása, majd ezt követően a kiszállítás saját tehergépjárművekkel. A friss gombát a Magyar Gomba Kertész Kft segítségével értékesítjük. Ez a vállalkozás zöldség gyümölcs termelői értékesítő szövetkezet, amely rendelkezik korszerű csomagolóüzemmel, több nagykapacitású mérlegelő, csomagoló és címkéző berendezéssel. Az általunk termesztett friss gomba a hazai áruházláncok részére kerül értékesítésre.

Termesztőfelületeink IFS és Global GAP tanúsítványokkal rendelkeznek.

Értékesítés, információ: 

Központi információ:

  • 1224 Budapest, Bartók Béla út 162.
  • Telefon: (06)36/550-501
  • Fax: (06)36/550-100
  • E-mail:  ujchampignons@gmail.com